Het weer wordt steeds beter, de zomer komt eraan en de luchtige kleding kan weer uit de kast. Het klinkt een beetje gek, maar ik merk het aan mijn mailbox. Steeds meer vrouwen gaan aan de slag met de NewStart Box, maar ook het aantal vragen dat ik krijg over mijn methode stijgt flink. Voor mij een goed moment om deze lijst met veelgestelde vragen samen te stellen. Ik hoop dat ze ook jou de informatie geven die je nodig hebt en je enthousiast maken om samen met mij aan de slag te werken aan een slanker lichaam, meer energie en simpelweg lekkerder in je vel zitten. Er is nog tijd genoeg voordat de zomer echt aanbreekt 🙂

Wat gaat de NewStart Box voor mij betekenen?
De NewStart Box gaat je helpen om eindelijk blijvend gewicht te verliezen, meer energie te krijgen en lekkerder in je vel te zitten. De eerste 9 dagen eet je volgens mijn schema (ik heb alles voorbereid) en vervolgens kun je dankzij mijn e-coaching op eigen kracht verder. Snel resultaat zien en een basis leggen voor de lange termijn gaan dus hand in hand.

Uitgangspunt hierbij is dat dit alleen bereikt kan worden door rekening te houden met de manier waarop het lichaam van een vrouw in de overgang werkt. Dus niet tegenwerken, zoals zo vaak gebeurt, maar meewerken!

Wat zit er precies in de box?
De NewStart Box is een pakket om de overstap te maken naar een nieuw voedingspatroon. Je ontvangt het volgende:

  • Femme Fitale Smoothie-gids (digitaal)
  • Femme Fitale Receptengids (digitaal)
  • E-coaching: elke dag de begeleiding die je nodig hebt. Zowel voor de 9 ‘NewStart dagen’ als voor de lange termijn
  • Femme Fitale maaltijdplanner (digitaal). Hiermee kun je je nieuwe voedingspatroon zelfstandig voortzetten. Uitleg volgt binnen de e-coaching
  • Een box met voeding voor 5 maaltijden per dag voor een periode van 9 dagen (denk aan superfoods, repen, eiwitrijke tussendoortjes etc.)

Wat heb ik nodig om het programma te volgen?
Eigenlijk vrij weinig. Behalve een blender, een computer (voor de e-coaching) en een aantal versproducten van de supermarkt (ik vertel je precies wat), heb je eigenlijk niks nodig en hoef je nergens aan te denken. Je kunt direct beginnen met afvallen!

Kan ik jou ook persoonlijke vragen stellen?
Natuurlijk, ik vind het belangrijk om bereikbaar en toegankelijk zijn. Als je met de NewStart Box aan de slag gaat krijg je 1 jaar gratis support/ondersteuning. Dit betekent dat ik vragen beantwoord en advies geef. Ik vind het contact met ‘NewStarters’ erg belangrijk, ben benieuwd naar jouw ervaringen en geef je – indien gewenst – graag persoonlijk advies. Ik wil je wel vragen om eerst even te kijken of je vraag toevallig al in deze lijst met veelgestelde vragen staat.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?
Tijdens de eerste 9 dagen vallen deelnemers gemiddeld 2 tot 3 kilo af. Daarnaast horen we vaak dat zij lekkerder in hun vel zitten en langzaam maar zeker meer energie krijgen. Ik kan je alleen maar adviseren om het zelf in de praktijk te ervaren!

Kan ik op elk gewenst moment beginnen?
Ja. Je bepaalt zelf wanneer je start. Als je de NewStart Box in huis hebt, meld je je 1 dag voor je wilt beginnen aan voor de e-coaching binnen het ledengedeelte van Femme Fitale. Dit kan op elk gewenst moment!

Moet ik zelf nog boodschappen doen?
Een groot deel van de boodschappen die je nodig hebt zit in de NewStart Box. Alleen voor de versproducten moet je zelf naar de supermarkt. Uiteraard vertel ik je precies wat je wanneer nodig hebt.

Is de NewStart Box geschikt voor vegetariërs?
Ja, ook als vegetariër kun je aan de slag met de NewStart Box. In de Femme Fitale receptengids vind je bijvoorbeeld 6 overheerlijke vegetarische recepten. Ook gedurende de dag heb je geen vlees nodig.

Is het nodig om te sporten tijdens de NewStartBox?
Nee, je gaat resultaten behalen zonder dat sporten nodig is. Dit wil niet zeggen dat ik een levensstijl zonder beweging adviseer. Tijdens de e-coaching leg ik precies uit welke vorm van beweging tijdens jouw levensfase belangrijk is en hoe je dit makkelijk kunt integreren in je leven.

Is de NewStartBox een koolhydraatarm dieet?
Nee, de juiste koolhydraten (langzame, zoals volle granen) zijn juist een belangrijk onderdeel van het dieet. Ze helpen om je hormoonbalans te verbeteren. Het is dus zeker niet zo dat je met dit dieet nooit (of nauwelijks) koolhydraten meer mag eten.

Mag ik de smoothies wisselen?
Ja de smoothies mag je wisselen. Als je bijvoorbeeld de ‘Energy to go’ erg lekker vindt, dan mag je deze gerust wat vaker nemen (in plaats van een andere smoothie).

Kan ik de smoothies van te voren maken?
Ja, je kan de smoothies van te voren maken, maar ze kunnen dan wel in smaak en voedingstoffen achteruit gaan. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, wil ik je adviseren om ze te bewaren in de koelkast en ze het liefst niet te ver van tevoren te bereiden. Een andere oplossing is om de avond ervoor alle ingrediënten alvast klaar te zetten, zodat je in de ochtend alleen nog maar het water hoeft toe te voegen.

Mag ik ingevroren fruit gebruiken voor de smoothies?
Ja. Ingevroren fruit is net zo goed als vers fruit. Bovendien is het tijdens de negen dagen makkelijker te bewaren en vaak is het ook goedkoper.

Mag ik de tussendoortjes wisselen omdat het niet goed valt met werk of een uitje?
De  negen dagen hebben een specifieke opbouw en de voedingstoffen zijn per dag afgesteld, dus is het niet raadzaam. Maar ik snap dat het in de praktijk soms lastig kan zijn, dus pak indien nodig wat extra vrijheid. Probeer het echter wel tot een minimum te beperken.

Mag ik koffie?
Met mate is koffie geen enkel probleem. Mijn advies is om maximaal 2 kopjes per dag te drinken. Gebruik geen suiker in de koffie, hooguit een zoetje. Let ook op het gebruik van melk in de koffie. Een kop zwarte koffie bevat slechts 1 calorie, maar met melk (zoals bijvoorbeeld bij latte of cappuccino) gaat het al snel naar 50-75 calorieën.

Pas daarnaast op voor teveel cafeïne. Dit zorgt namelijk voor een verhoogde bloedsuikerspiegel, waardoor er insuline wordt aangemaakt om je bloedsuiker omlaag te brengen. Het probleem is dat je met insuline in het bloed geen vet kunt verbranden. In de e-coaching die je ontvangt wordt dit allemaal uitgelegd.

Daarnaast kan teveel cafeïne leiden tot moeite met slapen. Een goede nachtrust is uitermate belangrijk, omdat dit het moment is dat je lichaam zich hersteld van de inspanningen tijdens de dag en haar balans terug vindt. Cafeïne kan wel 3 tot 6 uur in je lichaam blijven. Drink daarom na vier uur in de middag geen koffie.

Indien je echt een ‘grootgebruiker’ bent (6 tot 8 koppen koffie per dag), schiet dan niet in de stress, maar bouw het langzaam af. Een goede vervanger is kruidenthee (bv. rooibos of verse munt met gember).

Mag ik tijdens de negen NewStart dagen wijn drinken?
Het is beter om helemaal geen alcohol te drinken tijdens het programma. Maar als je naar een feestje wilt of gezellig mee wilt drinken in het weekend, dan raad ik aan om maximaal 2 glaasjes wijn te drinken.

Een tip: neem halve glazen en wissel af met water. Zo kun je de hele avond gezellig mee blijven drinken, maar beperk je wel je alcoholconsumptie.

Ik gebruik medicijnen kan ik het dieet dan volgen?
Gebruik je medicijnen dan is het altijd een goed idee om je arts te raadplegen als je wilt beginnen met een nieuw voedingspatroon. Aangezien ik jouw specifieke situatie niet ken en geen arts ben, vind ik het niet wenselijk/passend om hierover gericht advies te geven. Ik hoop dat je begrijpt dat ik hiermee voorzichtig ben en – vanaf afstand – geen advies van medische specialisten wil doorkruizen.

Is het gebruik van superfoods veilig?
Ben je gezond en gebruik je de juiste dosering dan kun je superfoods veilig gebruiken. Sommige superfoods kunnen ontgiftingverschijnselen veroorzaken. Dit trekt meestal na een paar dagen weer weg. Heb je een aandoening let dan wel goed op en raadpleeg eerst je arts voor gebruik. Hieronder een de punten waarop je dan moet letten

Maca is een adaptogeen wat betekent dat het een regulerend effect heeft op het lichaam. Maca kan in uitzonderlijke gevallen tijdelijke ontgiftingsverschijnselen veroorzaken, zoals hoofdpijn. Als je hier last van hebt, trekt dit meestal na een paar dagen weer weg. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd een arts. Zeker als er sprake is van hart- en vaatziekten of schildklierproblemen.

Hennep-proteïne bevat plantaardige eiwitten en meer dan 20 soorten vitamines, mineralen en sporenelementen. Het bevat alle essentiële aminozuren, diverse enzymen, chlorofyl en alfa, bèta en gamma globuline. Bovendien bevat hennep-proteïne chlorofyl en het anti-ontstekingsvetzuur G.L.A., dat bekend staat om de hormoonregulerende werking en ontstekingsremmende kwaliteiten. De hennep waar proteïne van wordt gemaakt wordt ook wel industriële hennep genoemd en heeft in tegenstelling tot marihuana geen psychoactieve werking. Als je bloedverdunners gebruikt, is het raadzaam om eerst met je arts te overleggen voor je hennep-proteïne gaat gebruiken.

Rauwe cacao is een van de beste superfoods uit de natuur, omdat het diverse mineralen bevat en een unieke samenstelling van voedingsstoffen heeft. In uitzonderlijke gevallen kan het voor spijsverteringsproblemen, zoals maagpijn, misselijkheid en constipatie zorgen. Stop minimaal twee weken voordat je een chirurgische ingreep ondergaat met het eten van rauwe cacao, aangezien dit product de bloedsuikerspiegel tijdens of na de chirurgische ingreep kan beïnvloeden.

Fenegriek wordt in verband gebracht met het verminderen van klachten in de overgang, zoals stemmingswisselingen, depressiviteit, opvliegers en nachtelijk zweten. Gezien het feit dat het zorgt voor verlaging van het bloedsuikerniveau, zou er voorzichtigheid betracht moeten worden als je diabetesmedicijnen gebruikt of andere supplementen neemt die het bloedsuikerniveau verlagen. 

Kurkuma wordt niet enkel in de culinaire, maar ook in de medische wereld gebruikt. Vooral in de Oosterse landen dient kurkuma als ontstekingsremmer. Kurkuma helpt mee om je lichaam te ontgiften, werkt zuiverend, brengt je stofwisseling in balans en verwijdert schadelijke stoffen uit je lever. Kurkuma helpt de vetverbranding te stimuleren en remt daarnaast de groei van vetweefsels af. Er zijn geen nadelige bijwerkingen bekend

Pompoenpitproteïne is een goede bron van plantaardige proteïne. En een makkelijke manier om je dagelijkse eiwit inname te verhogen. Er zijn geen geen bijwerkingen bekend

Ik heb een opgeblazen gevoel, wat moet ik doen?
Meer vezels eten is een belangrijke hoeksteen van het programma. Maar als in een korte tijd (veel) meer vezels gegeten wordt dan het lichaam gewend is, kan dit een opgeblazen gevoel veroorzaken. Dit zal naar verloop van tijd vanzelf verminderen.

Kan ik je ook bellen?
Ik krijg heel veel vragen en voor mij is het alleen haalbaar om deze ‘gebundeld’ te beantwoorden in de tijd die ik daarvoor gereserveerd heb. Tijdens de avonds neem ik de tijd voor mijn gezin. Om die redenen heb ik er bewust voor gekozen om alleen digitaal (per mail) ondersteuning te geven. Alvast bedankt voor je begrip.