Hennep-zaden worden ook wel beschouwd als de meest hoogwaardige bron van plantaardige eiwitten. Hennep-proteïne heeft een extreem hoge voedingswaarde en zit boordevol stofjes die voor jou belangrijk zijn. Zo bevat het bijvoorbeeld alle 20 aminozuren, inclusief de 9 essentiële die het lichaam zelf niet kan produceren. Daarnaast is het een bron van gezonde omega-vetzuren, vezels en vitamine B6 dat bijdraagt aan de regulering van de hormonale activiteit.

Hennep-proteïne is geschikt voor dagelijks gebruik en is als plantaardig eiwit een goede vervanger van dierlijke eiwitbronnen. Je kunt 1 of 2 eetlepels (15-30 gram) bijvoorbeeld mengen met water, vruchtensap of plantaardige melk. Ook kun je met hennep-proteïne heerlijke en supergezonde (Femme Fitale) smoothies maken. 

Hennep-proteïne Femme Fitale
De hennep-proteïne van Femme Fitale is het product van biologische landbouw, 100% natuurlijk, zonder toevoegingen en Skal-gecertificeerd. Dit maakt het een uitstekende, verantwoorde keuze. Keuze voor deze – en andere veganistische producten – dragen direct en indirect bij aan een beter milieu en meer dierenwelzijn. Daarnaast is onze hennep-proteine ‘non-gmo’. Dit betekent dat er geen genetische modificatietechnieken voor gebruikt zijn.

Zeer hoog eiwitgehalte
Het (plantaardige) eiwitgehalte van de hennep-proteïne van Femme Fitale is maar liefst 50%, wat in vergelijking met alternatieven uitzonderlijk hoog is te noemen. Het is – zeker op middelbare leeftijd – van groot belang om voldoende hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen. Rond deze leeftijd waarin er vaak sprake is van spierafbraak (met vele nadelen) dragen eiwitten bij aan de instandhouding van spiermassa.