Vanmorgen heb ik dit indrukwekkende verhaal mogen ontvangen van Jacquelien. Met toestemming plaats ik het hieronder:

Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben 51, getrouwd, moeder van 3 kinderen (tussen de 19 en de 15) die allen nog thuis wonen en baasje van hond Bailey. Druk en gezellig 🙂 Ik werk in de ouderenzorg, binnen de wijkverpleging voor ouderen om precies te zijn. Hoewel de zorg niet altijd in een positief daglicht staat, zou ik niks anders willen. Ik hou van de dagelijkse gesprekjes met mijn cliënten (met velen heb ik echt een band opgebouwd) en anderen helpen zit van jongs af aan in mijn aard. 

Tel daarbij op dat ik veel vrienden, kennissen en hobby’s heb (actief in het verenigingsleven van ons dorp) en je snapt dat ik een druk leven heb. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat rennen, vliegen en amper stilstaan. Dit ging goed en ik genoot ervan. Mensen vroegen me vaak waarom ik altijd een glimlach op mijn gezicht had. Ik was me er nooit van bewust, maar ik denk dat ik het leven had wat ik wilde. Gewoon tevreden 🙂

Toen ik net 49 was en in de overgang kwam veranderde deze positieve spiraal langzaam in een negatieve. Eerst langzaam en op het laatst steeds harder. Ik was al nooit de slankste (gedurende de jaren komen er toch stiekem steeds een paar kilootjes bij), maar vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Ook zat ik niet lekker in mijn vel. Weinig energie, een uitgeblust gevoel en minder levenslust. Hierdoor ging ik onbewust weer meer eten (en minder bewegen) en de negatieve spiraal was geboren. De glimlach was weg. Al zeiden mensen dat nooit tegen me.

Ik begon mijn leven langzaam maar zeker aan te passen. Alleen de basis bleef over. Mijn werk (ik dacht na over minder uren, maar gelukkig nooit gedaan) en mijn gezin. Alle extra’s, de toeters en bellen van mijn leven, vielen weg. Terwijl ik daar juist zo’n plezier uit haalde. Ik keerde meer in mezelf, was vaker boos (tegen anderen, maar eigenlijk op mezelf) en was simpelweg minder gelukkig. Ongelukkig zou ik nooit durven te zeggen, met zo’n mooi gezin 😉

Uiteraard heb ik van alles geprobeerd om mijn energie en levenslust terug te vinden. De focus lag daarbij vrijwel altijd op afvallen. Als ik maar van die extra kilo’s af ben en op mijn oude gewicht zit komt alles weer goed dacht ik. Ik heb alles geprobeerd. Eerst op eigen kracht afvallen, daarna allerlei programma’s (Slim Fast, Weight Watchers etc.). En elke keer hetzelfde resultaat. Eerst viel ik circa 5 kilo af, daarna kwam de klad erin en was ik terug bij af. Ik kon het simpelweg niet volhouden met mijn drukke leven.

Toen kwam ik op jouw website terecht. Een programma speciaal voor vrouwen in en rond de overgang. Het klonk allemaal te mooi om waar te zijn en ik was zeker naar mijn eerdere ervaringen behoorlijk sceptisch. Toch heeft 1 specifiek stukje tekst mij over de streep getrokken om het een kans te geven. Het was precies het gevoel wat bij mij leefde. Ik heb het gekopieerd van je website:

“Je bent je lichaam aan het tegenwerken”
Je lichaam is aan een transformatie bezig. De enige optie is om het daarbij te ondersteunen. Het grootste deel van de diëten doet het tegenovergestelde: ze werken je lichaam tegen waardoor het in opstand komt (vet is eigenlijk een noodkreet).

De 97 euro voor de box was best een flinke uitgave, maar ook hier wist je me te overtuigen. Ik kreeg de boodschappen voor 9 dagen in huis voor dit bedrag, evenals een de smoothiegids, de receptengids, de coaching en de planner waar ik de rest van mijn leven mee vooruit kan. Ook zou ik na afloop niet nog een box hoeven te kopen (of andere producten), maar alles leren om op eigen kracht verder te komen. Vooruit dan maar dacht ik 🙂

Vanaf het moment dat ik de box thuis kreeg besloot ik er ook vol voor te gaan. De eerste 9 dagen ging dit heel eenvoudig. Ik hield me vast aan het weekprogramma en jouw bemoedigende woorden in mijn mailbox elke dag. Bij vragen gaf je snel en goed antwoord. Het was soms wat gehannes met de smoothies op mijn werk, maar in principe kon ik alles thuis goed voorbereiden.

Ondanks dat ik het de eerste dagen soms wat lastig had, ging het gedurende de 9 dagen steeds beter. Ik begon van mijn nieuwe voedingspatroon te genieten, voelde me gezonder en mijn broek begon zelfs al iets losser te zitten (wat een fantastisch gevoel is dat). Ondertussen zoog ik alle informatie uit je e-mails op. Want ik wist: na de 9 dagen moet ik op eigen kracht verder. En daar zag ik best wel tegenop. Zeker omdat de eerste dag (dag 10 dus eigenlijk) precies op een heel druk moment viel. Ik moest 8 uur werken en mijn zoon was ook nog eens jarig. Lekker uitgekiend haha

Om een lang verhaal niet nog langer te maken: ik ging die dag totaal de mist in. Ik begon nog goed in de ochtend en op mijn werk, maar na een paar drankjes op de verjaardag ’s avonds waren alle grenzen weg. Ik heb flink gegeten (taart, borrelhapjes) en gedronken (witte wijn) en de volgende ochtend had ik het gevoel dat alles voor niks was geweest. Normaal gesproken was dit het moment dat ik definitief ‘afhaakte’.

Gelukkig herinnerde ik me eraan dat jij me had uitgelegd dat ik af en toe de teugels mag laten vieren tijdens een “junkdag”. Prima! Dat was dan direct een flinke haha. Met een lichte kater ben ik achter de computer gaan zitten om de structuur weer terug te vinden. En pas toen kwam ik erachter hoe makkelijk dat ging.

Aan de ene kant had ik de informatie uit jouw coaching (alles geprint, ben een beetje ouderwets) en aan de andere kant de planner waar ik heel eenvoudig een dagschema kan maken. Binnen no-time had ik mijn eigen weekschema klaar, precies volgens jouw uitgangspunten. ’S avonds kon ik gewoon verder met de recepten uit de gids (waar ook mijn gezin van genoot).

Inmiddels ben ik 3 maanden verder en ik voel me geweldig. Zeker met dit warme weer merk je hoe fijn een slanker lichaam is. Ben nu 12 kilo kwijt in totaal en nog lang niet klaar. Het belangrijkst is dat ik het gevoel heb houvast te hebben. Het klinkt een beetje afgezaagd, maar het is geen dieet, maar echt een levensstijl. Ik heb meer energie, minder last van overgangsklachten (af en toe nog wel een opvliegertje ;)) en zit beter en vooral ook strakker in mijn vel.

Natuurlijk is het leuk om complimenten te krijgen (12 kilo minder zie je natuurlijk direct), maar het grootste verschil voor mij is dat ik mijn eigen oude ik weer ben. Mijn leven bestaat niet meer alleen uit mijn gezin en uit mijn werk, maar ik ben weer continu actief, vrolijker en ik denk gewoon een leuker mens (al moeten anderen dat maar beoordelen haha). De glimlach is weer terug!

Sorry voor dit hele lange verhaal, maar ik wil je graag bedanken! Ik vind het bovendien fijn dat ik altijd met vragen bij je terecht kan. Een fijn gevoel. ook al is het de laatste tijd niet meer nodig geweest.

Groetjes,
Jacquelien

Meer informatie over mijn methode? Klik op deze link om naar de informatiepagina van de NewStart Box te gaan.