Maca is een knolgewas afkomstig uit de hoogvlaktes van het Zuid-Amerikaanse Andesgebied. Door de inheemse Peruanen wordt het al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke bron van vitaminen en mineralen. Het belangrijkste kenmerk is echter dat Maca een zogenoemde adaptogeen is. Dit betekent dat het zich aanpast (‘adapt’ in het Engels) aan de noodzaak van het lichaam. Zo kan een adaptogeen bijvoorbeeld helpen om beter met stress om te gaan en overgangsklachten te verminderen*. Daarnaast staat Maca ook wel bekend als energie- en libidobooster.

Maca wordt doorgaans verkocht als poeder, maar is ook in capsule-vorm verkrijgbaar. Eigenlijk is het zonde om Maca op deze manier te consumeren. Maca heeft namelijk een heerlijke, nootachtige smaak en het is dan ook een gemiste kans om hier niet van te genieten. Je kunt de Maca bijvoorbeeld uitstekend mengen met yoghurt, vruchtensap of natuurlijk de (Femme Fitale) smoothies. Gebruik hiervoor 1-3 keer daags 1 theelepel (3 gram). Maca kan elke dag geconsumeerd worden, maar bij continu gebruik wordt geadviseerd om een week in de maand te stoppen voor een optimale werking.

De Maca van Femme Fitale
De Maca van Femme Fitale is het product van biologische landbouw, 100% natuurlijk, zonder toevoegingen en Skal-gecertificeerd. Dit maakt het een uitstekende, verantwoorde keuze. Keuze voor deze – en andere veganistische producten – dragen direct en indirect bij aan een beter milieu en meer dierenwelzijn. Daarnaast is onze Maca ‘non-gmo’. Dit betekent dat er geen genetische modificatietechnieken voor gebruikt zijn.

Optimale combinatie
Er zijn verschillende soorten Maca die door Femme Fitale zijn gecombineerd in een optimale verhouding. De Femme Fitale Maca bestaat namelijk uit 25% rode, 25% gele, 25% paarse en 25% zwarte Maca. Uiteraard 100% natuurlijk, zonder toevoegingen en als resultaat van gecontroleerde biologische landbouw.