Pompoenpitproteïne is één van de zogenoemde ‘superfoods’ die ik adviseer aan vrouwen in en rond de overgang. Het is dan ook een belangrijk ingredient van de Femme Fitale smoothies die binnen mijn NewStart programma een centrale rol vervullen. In dit artikel leg ik uit wat pompoenpitproteïne precies is, waaruit het bestaat en welke rol het kan vervullen tijdens en rond de overgang. 

Pompoenpitproteïne is een hoogwaardig plantaardig eiwit dat – zoals de naam al verklapt – gewonnen wordt uit pompoenpitten. Het heeft een hartige, nootachtige smaak, wat het perfect geschikt maakt voor een gezonde smoothie, een smaakvolle eiwitshake of het op smaak brengen van de yoghurt. Pompoenpitproteïne zit boordevol belangrijke stoffen, zoals ijzer, zink, magnesium en gezonde vetten en wordt gezien als een uitstekende keuze tijdens (en rond) de menopauze.

Een bewuste keuze
Goed om te weten: pompoenpitproteïne is 100% plantaardig. Keuze voor deze – en andere veganistische producten – dragen direct en indirect bij aan een beter milieu en meer dierenwelzijn. Het pompoenpitproteïne van Femme Fitale is bovendien 100% natuurlijk en het product van biologische landbouw.

Hoog eiwitgehalte
Het pompoenpitproteïne van Femme Fitale heeft een eiwitgehalte van 55 gram, dat in vergelijking met alternatieven bijzonder hoog is te noemen. Het is – zeker in jouw leeftijdsfase – van groot belang om voldoende hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen. Rond deze leeftijd waarin er vaak sprake is van spierafbraak (met vele nadelen) dragen eiwitten bij aan de instandhouding van spiermassa.

Echte zinkbommetjes

Pompoenpitproteïne is rijk aan zink. Een zogenoemd spoorelement dat een belangrijke rol speelt binnen ons lichaam en een positieve invloed heeft op veel factoren die juist rond de menopause van groot belang zijn.

  • Het ondersteunt een normale stofwisseling.
  • Het draagt bij aan een normale hormoonhuishouding.
  • Het houdt de geest helder.
  • Het is goed voor de concentratie.
  • Het draagt bij aan een normale weerstand tegen stress.
  • Het houdt je haren sterk.
  • Het is goed voor het gezichtsvermogen.
  • Het speelt een rol bij de zogenoemde ‘eiwitsynthese’.
  • Het ondersteunt de botten.

Het ‘wondermineraal’
Magnesium wordt ook wel het ‘wondermineraal’ of ‘de vonk van het leven’ genoemd. En dat is niet zonder reden. Het mineraal dat in het pompoenpitproteïne van Femme Fitale terug te vinden is ondersteunt het energieniveau, is goed voor de gemoedstoestand en de spieren, kan een gebrek aan energie helpen verminderen en speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit. Een tekort aan magnesium komt regelmatig voor.

Rijk aan ijzer
Pompoenpitproteïne bevat ijzer, een element dat bij een groot aantal processen in het lichaam een belangrijke rol vervult. Zo is ijzer goed voor het geheugen en voor de concentratie, houdt het de geest helder, draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid en is het goed voor het celdelingsproces.

Belangrijk ingredient van de Femme Fitale smoothies

De enorme rijkdom aan belangrijke nutriënten maakt pompoenpitproteïne met recht een ‘superfood’ dat een prominente plek heeft verdiend binnen de NewStart Box van Femme Fitale. Bij aankoop van de box ontvang je – naast alle andere producten – 225 gram thuis. Dit kun je gebruiken om tijdens de 9 NewStart dagen de Femme Fitale Smoothies te maken. Hieronder vind je als voorproefje 1 van de Femme Fitale smoothies met pompoenpitproteïne.

Pompoenpitproteine smoothies